Cerere Oferta
Cerere Oferta

Marmura este un calcar cristalizat de-a lungul milioanelor de ani, prin căldura puternică si presiunea uriasa dinauntrul scoarței terestre. Densitatea acestui tip de piatră permite sa fie lustruită precum o oglindă, deși modelele neregulate sunt frecvent folosite.
Marmura este o rocă metamorfică, compusă în cea mai mare parte din calcit (forma cristalină a carbonatului de calciu, CaCO3) și obținută prin metamorfoza calcarului. Numele său provine din limba greacă veche: μαρμαίρειν (marmairein) = a străluci, a luci.
Culorile diverse ale marmurei se datorează impurităților conținute: roșu de la sărurile de fier, maro de la cele de mangan, cenușiu de la grafit etc. Cele mai obișnuite culori pentru marmură sunt următoarele: albă, cenușie, gri, neagră și roșie.
În Europa, cea mai apreciată marmură este cea de Carrara (Italia), faimoasă pentru marmura sa de culoare albă, respectiv gri-albăstruie, ambele de o calitate deosebită. Blocuri de marmură albă, precum cea de Carrara, au fost întotdeauna apreciate în domeniul sculpturii. Această preferință are de-a face cu anumite caracteristici ale pietre precum: moliciune, omogenitate și o rezistență destul de mare la fisurare și spargere. De asemenea, indicele de refracție scăzut al calcitului permite luminii să pătrundă mai adânc în piatră înainte de a fi reflectată în afară, aspect ce conferă personalitate și dă viață sculpturilor.
În România, cea mai importantă sursă de marmură este zăcământul de la Rușchița (marmură de Rușchița). Marmura dispusă pe o suprafată mare isi arata adevarata splendoare. Marmura excelează în lumină, o sufragerie cu multa sticlă sau o baie luminoasă pot arăta opulent in combinatie cu o marmura . Cand marmura e folosită in baie, unde e prezentă apa, placile de marmură pot deveni alunecoase , de aceea marmura are nevoie de întretinere si impermeabilizare. In zonele de trafic intens, unde apare mătuire marmura se poate relustrui.
  Este recomandată pentru lucrările de interior: placări verticale, trepte, glafuri, blaturi, pardoseli, covoare decorative, șeminee și alte elemente decorative

Consultantă și cotații de preț.

Pentru orice detalii sau intrebări vă stăm la dispoziție.

Clientii Nostri

“Maer Group aduce cea mai înaltă calitate a pietrelor semiprețioase de pe piață. Maer produce aceste frumoase produse din 2009 și a revoluționat tehnologia si exceleaza în ceea ce face ca aceste plăci să arate așa cum fac astăzi.

Andrey Jhonson

GENERAL MANAGER
“Solutiile si serviciile oferite de Maer au fost de cea mai buna calitate, Livrarea s-a facut la timp, fara intarzieri "

ioan Vasilescu

Director Creatie - Impact Sollutions
“Supercalitate si consiliere profesionala. Maer sunt cu adevarat profesionisti va multumesc."

Liviu Mateut

CFO, Perfect Inc.
Câțiva dintre
clienții nostri:
TOP